Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Καλως ηλθατε στο blog που παρουσιάσει πτυχές της ζωής του Χρήστου Στυλιανέα.
Το μπλογκ αυτό δημιουργήθηκε από φίλους του καλλιτέχνη.

Ο Χρήστος Στυλιανέας είναι λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, μπουζουξής και κιθαρίστας, με 25ετή δισκογραφική θητεία, καθώς επίσης αγιογράφος και ζωγράφος. Εγκατεστημένος στο Μονοδένδρι της Πάτρας, δέσποσε στη μεταπολιτευτική νυχτερινή ζωή της πόλης, και θεωρήθηκε αυθεντία[1] στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι.



 


 
Το Εξώφυλλο του δίσκου "Αγαπάω" (1989) του Χρήστου Στυλιανέα
Εκτός από τις αρκετές προσωπικές δισκογραφικές δουλειές, είχε αρκετές συμμετοχές σε άλμπουμς, ενώ έντυσε μουσικά τη δουλειά Εδώ Σαχάρα (1992) της Σόφης Παππά. Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει διάφοροι καλλιτέχνες. Επίσης, έχει τραγουδήσει πολιτικά τραγούδια του Σπύρου Σαμοΐλη, και συμμετείχε στο άλμπουμ Είμαι Καλά, σε ποίηση του Μενέλαου Λουντέμη, του οποίου η κυκλοφορία συνέπεσε με τον ερχομό του Λουντέμη από τη μακρόχρονη εξορία του. Ο Λουντέμης ήταν παρόν στην παρουσίαση του άλμπουμ από την δισκογραφική εταιρία Lyra, ενώ στον δίσκο ακούγεται να απαγγέλλει ο ίδιος, από μια ηχογράφηση που έκανε όταν ήταν ακόμη στην εξορία. Το έργο αυτό, επανακυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2009, και εκτός από το Χρήστο Στυλιανέα συμμετείχαν οι Ισιδώρα Σιδέρη, Ελένη Βιτάλη και Μάρω Λύτρα.

Ακόμα, ο Χρήστος Στυλιανέας έχει μελοποιήσει Βιβλικά αποσπάσματα, όπως μέρη από το Άσμα Ασμάτων, και το κεφάλαιο της αγάπης από τις επιστολές του απόστολου Παύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου